Samen voor Elkaar

Persoonlijk contact is momenteel moeilijk. Er is niet alleen de angst op besmetting maar ook angst om wildvreemde mensen in huis te laten. En dat is heel begrijpelijk. Een deel van de sociale contacten valt hiermee weg, waardoor jij je misschien eenzamer voelt dan in normale tijden. Voor jou wil Samen voor Elkaar er zijn.

Samen voor Elkaar vindt het belangrijk dat mensen naar elkaar omkijken, juist in deze tijd. Om deze reden gaat Samen voor Elkaar acties en activiteiten organiseren waarbij iedereen kan aanhaken. Alles coronaproof. Denk aan een telefoontje, puzzelboekjes, beweegideeën voor tijdens het wandelen, een kaartje, een online praatcafé, of heb jij een ander idee?

Aanhaken bij Samen voor Elkaar kan op verschillende manieren. Je kan je aanmelden, omdat jij het prettig vindt dat er iemand naar je omkijkt. Je kan je aanmelden als vrijwilliger bij Samen voor Elkaar, door af en toe te helpen met een actie en/of zelf een actie op touw te zetten. Of, je kan op eigen houtje meedoen aan acties. Kijk bijvoorbeeld bij onze eerste actie ‘actie taart’ eens om je heen, wie zou er een taart en gesprek op veilige afstand waarderen? Misschien is dit zelfs iemand die je niet kent, bijvoorbeeld iemand bij jou in de buurt.

Aanmelden voor Samen voor Elkaar kan via 0172-614500 of info@samwelzijn.nl. Oók is het mogelijk om je aan te melden d.m.v. een kaartje. Schrijf op een kaartje jouw naam en telefoonnummer en lever deze in bij één van de inlever locaties. Dan neemt Samen voor Elkaar contact met je op.

Inleverlocaties Bodegraven-Reeuwijk: Alle Jumbo’s, de Plus, Coop, Huis van Alles Driebruggen (buiten brievenbus), dagwinkel Nieuwerbrug, Dorpskerk Reeuwijk (buiten brievenbus)

Nieuwe acties worden altijd geplaatst op www.samwelzijn.nl/samenvoorelkaar

ACTIE TAART
Bak of koop een taart en start het gesprek! Naast dat dit heel leuk is, kan dit erg fijn zijn voor iemand die zich alleen voelt. Ken jij iemand in je omgeving die vaak alleen zit? Ga eens langs de deur met een taart en vraag: Hoe gaat het?! Houdt daarbij natuurlijk rekening met de 1,5 meter afstand. De actie taart is bedacht door lokale omroep BR6. Ken jij iemand die een taart verdiend en lijkt het je leuk als BR6 deze langsbrengt? Stuur dan een mail naar info@br6.nl onder vermelding van ‘actie taart’ met daarin de naam, het adres en de reden waarom deze persoon een taart verdiend. BR6 deelt in 4 weken 4 taarten uit, misschien komen ze wel bij jou langs!

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982