Start ruilplank in het Huis van Alles Bodegraven tegen verspilling

Een ruilplank is een plank waarop je spullen in de breedste zin van het woord (zolang het maar op de plank past) met elkaar kan delen. De ruilplank in het Huis van Alles, Bodegraven is beschikbaar vanaf vandaag en bereikbaar tijdens de vaste inloopmomenten op maandag, dinsdag, donderdag van vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur.

Ken je dat, dat je weer iets in de ondergrondse container gooit terwijl het eigenlijk nog te goed of te mooi is om weg te doen? Gewoon omdat opgeruimd netjes staat, jij het niet (meer) hoeft en weg nou eenmaal maar weg is? En toch is dat zonde, want waarschijnlijk had je nog best iemand gelukkig kunnen maken met wat jij niet meer nodig hebt.

Met deze gedachte speelde één van de vrijwilligers van het Huis van Alles aan de Vromade 1B te Bodegraven. Dit leidde tot de introductie van de ruilplank die vanaf vandaag in gebruik is. Iedereen die iets bruikbaars of lekkers op de plank ziet staan mag het mee nemen. Van frisdrank tot shampoo en van bakvormen tot rijst en DVD’s en dat helemaal gratis. Natuurlijk wel met de gedachte dat iedereen zelf ook af en toe eens kritisch naar zichzelf kijkt voordat ze weer de met hun afval voor de ondergrondse container staan. Met dit nieuwe initiatief in het Huis van Alles nodigen we mensen uit om iets te geven, te ruilen en te nemen om zo iets voor iemand anders te betekenen en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de consumptiemaatschappij.

Hoewel de plank al best gevuld staat, is er altijd nieuwe aanwas nodig. Help jij mee?

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982