Vacature projectcoördinator talentencentrum

Ter vervanging van zwangerschapsverlof zijn wij voor de periode juli t/m december 2024 op zoek naar een ervaren

Projectcoördinator Talentencentrum

voor gemiddeld 16 uur per week

De organisatie Stichting SAM Welzijn

SAM is een lokaal stevig gewortelde netwerkorganisatie, spin in het web om initiatieven, bewoners en organisaties te verbinden op het gebied van welzijn, cultuur, sport en zorg. SAM is actief binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk voor de dorpen Bodegraven, Reeuwijk, Driebruggen, De Meije, Nieuwerbrug en Waarder voor iedereen van 0 tot 100+.
SAM werkt als brede welzijnsorganisatie (met circa 500 vrijwilligers en 10 fte professionals) aan samenlevingsopbouw volgens het principe van vernieuwend welzijn.

Het Talentencentrum

SAM staat in de startblokken voor de uitvoering van een nieuw project: het Talentencentrum.
Het Talentencentrum vindt, verbindt en activeert inwoners die nu nog aan de zijlijn staan en belemmeringen ervaren om deel te nemen in de samenleving.

Het Talentencentrum ondersteunt bij het zoeken en vinden van de eerste vonk die aanzet tot participatie. Het is een beschermde plek waar ruimte is voor kwetsbaarheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Denk daarbij aan inwoners met een migratieachtergrond, lichamelijke of geestelijke functiebeperking, herintreders en inwoners die om een andere reden behoefte hebben aan (arbeidsmatige) dagbesteding.

Getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning vanuit het Talentencentrum bij het verwerven van vaardigheden en competenties die bijdragen aan het ontwikkelen van eigenwaarde en talent om maatschappelijk te kunnen participeren.

Het Talentencentrum is ontstaan vanuit het idee dat iedereen naar eigen vermogen moet kunnen participeren in de maatschappij. Want: meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ben jij er klaar voor om je handen uit de mouwen te steken en dit project van initiatief naar operationele fase te brengen? Lees verder!

Functiekenmerken

 • Je gaat op pad! Het Talentencentrum werkt vanuit een centraal punt, maar niet vanuit 1 vaste locatie. Je gaat op bezoek bij ondernemers en maatschappelijke organisaties om verschillende plekken te creëren waar de deelnemers kunnen participeren. Je maakt samenwerkingsafspraken, denkt creatief en in mogelijkheden. Je weet als geen ander maatwerk tot stand te brengen.
 • Je stelt een persoonlijk plan op met iedere deelnemer. Uitdagen, motiveren en support geven. Vanuit een veilige setting deelnemers laten floreren en stap voor stap vooruit helpen op de participatieladder. Je ziet de mens, niet de beperking.
 • Je werkt vanuit je hart samen met vrijwilligers voor de doelgroep. Je draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken, begeleidt en traint vrijwilligers. Zij bieden de ondersteuning aan de deelnemers als nabij maatje.
 • Jij weet het overzicht te behouden en het Talentencentrum te ontwikkelen, gelukkig doe je alles niet alleen, naast vrijwilligers staat ook de Sociaal makelaar je ter zijde als betrokken uitvoerder en is de directeur van SAM in de rol van projectleider als eindverantwoordelijke voor jou een sparringpartner.

Nieuwsgierig geworden?  Er is een projectplan voor het Talentencentrum wat je kunt opvragen: info@samwelzijn.nl of telefonisch tussen 09.00- 11.00 uur via 0172614 500

Competenties

 • Je bent het type: handen uit de mouwen en de boer op! Je houdt van pionieren en kan in korte tijd een eigen sociaal en professioneel netwerk ontwikkelen
 • Je kunt schakelen op verschillende niveaus: je werkt namelijk met ondernemers, gemeente, consulenten van FermWerk, deelnemers, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties.
 • Je toont eigenaarschap, regie en voelt je verantwoordelijk voor de deelnemers en vrijwilligers
 • Je hebt ervaring met verschillende doelgroepen, oprechte interesse in de mens en staat open voor alle culturen.
 • Je signaleert en speelt in op veranderingen en bent creatief in het vinden van mogelijkheden


Wij vragen bij voorkeur

 • Ten minste een relevant HBO diploma
 • Een sterke netwerker, collegiaal en ondernemend
 • Ervaring met projecten in opstartfase binnen het sociaal domein
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit (flexibel) en mobiel
 • Ervaring met werken in kleine kernen is een pré
 • Gezien de werkzaamheden en het werkgebied is het bezit van een auto of ander gemotoriseerd vervoermiddel noodzakelijk.


Wij bieden

 • Een functie in het hart van het sociale domein en de samenleving met veel ruimte voor eigen initiatief
 • Een dynamische werkomgeving met een hecht, gedreven en divers samengesteld team
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk en opname in pensioenfonds PFZW of je gaat aan de slag op ZZP basis.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling vinden we heel belangrijk bij SAM, hiervoor is het individueel keuze budget (IKB) beschikbaar.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode juli t/m december 2024.


Solliciteren

Voor vragen:     Mirjam van Veen – Directeur SAM 06-16176259  / 0172-614500
Projectplan:      aanvragen via info@samwelzijn.nl of telefonisch 0172 614500
Solliciteren:       Middels het sturen van een brief met motivatie en CV naar info@samwelzijn.nl of via Indeed.
Vakantieplannen in de komende periode?  Vermeld het, er is altijd een mouw aan te passen.
Sluitingsdatum: De sluitingsdatum is zaterdag 01 juni 2024.

Deze vacature staat ook open voor zelfstandig ondernemers.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982