Actie Taart, een warm gebaar naar elkaar

Met Actie Taart roept het initiatief ‘Samen voor Elkaar’ samen met de lokale omroep BR6 inwoners van Bodegraven-Reeuwijk op de keuken in te duiken en eens een taart voor elkaar te bakken. Nu de december maand voor de deur staat en de corona-crisis nog lang niet voorbij is, vrezen veel mensen een lange en koude maand, die normaal gesproken een feest moet zijn. Vooral ouderen zullen vaak kinderen en kleinkinderen moeten missen. Hoe mooi is het dan om elkaar eens te verrassen met een simpel gebaar. 

‘De populariteit van programma’s zoals heel Holland Bakt laat zien dat enorm veel mensen het leuk vinden om te bakken. Van een eenvoudige cake of appeltaart tot de meest schitterde kunstwerken. Daarom lijkt het ons leuk inwoners in beweging te gaan krijgen om dit nu eens voor elkaar te doen’, legt Esmee Hensen sociaal makelaar bij SAM Welzijn uit. Als sociaal makelaar is zij betrokken bij ‘Samen voor Elkaar’, een project dat zich richt op eenzaamheid in deze periode.

Bak iets lekkers en breng dit naar iemand toe, waarvan je denkt dat deze wel een hart om onder de riem kan gebruiken deze weken en gebruik de gelegenheid om ook even een praatje te maken. Het is een klein, maar enorm warm gebaar naar elkaar.

Om ‘Actie Taart ‘de komende week extra in de schijnwerpers te zetten voegt ‘Samen voor Elkaar’ samen met BR6 en Ko van Daalen nog een extra leuk tintje toe. Naast thuis aan de slag te gaan kun je ook iemand opgeven bij BR6 voor een taart van Ko. Met een camerateam van BR6 ga je deze taart dan op een feestelijke manier bezorgen bij die persoon. De komende vier weken wordt op deze manier iedere week een inwoner verrast met een taart.

Mee doen doe je door een e-mail te sturen naar info@BR6.nl onder vermelding van ‘Actie Taart’. Vertel in het kort wie volgens jou een taart verdient en waarom. Vergeet niet jouw telefoonnummer te vermelden. Meer informatie over Samen voor Elkaar vind je via www.samwelzijn.nl/samenvoorelkaar.

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982