Stage

Volg jij momenteel een maatschappelijke studie op HBO niveau en zit je in het 3e of 4e jaar? Ben jij geïnteresseerd in het doen van onderzoek? Lees snel verder want dan hebben wij DE stageplek voor jou!

Wie zijn wij?
SAM is een brede welzijnsorganisatie in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, een sterke speler binnen het sociaal domein. Wij richten ons met name op de preventieve aanpak. Er wordt met zo’n 500 vrijwilligers en andere organisaties samengewerkt aan het versterken van de samenleving door verbindingen te leggen tussen bewoners, bewonersgroepen en (maatschappelijke)organisaties.

Wat ga je doen en leren?
Bij SAM zijn er verschillende sociaal makelaars actief op diverse gebieden; inburgering, jongeren werk, ondersteuning vrijwilligers, ondersteuning voor mantelzorg en individuele cliëntondersteuning. De sociaal makelaars werken op kantoor, in de huizen van alles, zijn te vinden in de papierwinkels en op allerlei andere plekken binnen de gemeente.

Momenteel richten wij ons voornamelijk op de effectmetingen van onze dienstverlening. Aangezien dienstverlening lastig “meetbaar” is, vereist dat wel enige creativiteit en onderzoek skills van jou. Natuurlijk helpen wij jou op weg, er is namelijk al een mooie start gemaakt met de effectmeting binnen ons maatjesproject! Wij zoeken dan ook iemand die verder gaat met dit onderzoek.
Natuurlijk is er voldoende ruimte om ook andere stageopdrachten te maken als jouw opleiding dit wenst en genoeg tijd om met de sociaal makelaars mee te lopen om te leren wat het werk precies inhoud.

Waarom een stage bij SAM?
SAM is op veel gebieden actief binnen de gemeente, hierdoor heb jij de mogelijkheid om veel te leren (wat ook weer goed is voor je eigen netwerk!).
Wij hebben een enthousiast en gedreven team en staan open voor jong talent! Er wordt hard gewerkt maar is er zeker voldoende ruimte voor gezelligheid. In de zomermaanden eten we graag een ijsje of als je net uit een afspraak komt en je ziet nog een leeg plekje op het terras.. dan vraag je de Wifi code aan de serveerster en werk je daar nog een uurtje verder. En o ja.. je bent best vaak in overleg, dus veel koffiemomenten met koekjes!

Periode:
Dat maakt voor ons niet heel veel uit, ons werk draait het hele jaar door. Wel zoeken wij een stagiair die voor minimaal 4 maanden en 3 dagen in de week beschikbaar is. Dagen en uren zijn in overleg in te delen.

Wij werken meestal met HBO stagiaires maar mocht je op dit moment een maatschappelijke studie op MBO niveau doen, voel je vrij om te solliciteren. Wij kijken graag met je mee voor de mogelijkheden. Wij staan uiteraard ook open voor studenten die moeten starten met een afstudeeronderzoek.

Sollicitatieprocedure:
Stuur je CV, beschikbaarheid + een korte motivatie naar: info@samwelzijn.nl. Zien wij de match tussen jou en SAM? Dan kom je gezellig op de koffie voor een gesprek met 2 sociaal makelaars. In de meeste gevallen doen we nog een 2e gesprekje. Zijn wij het met elkaar eens en passen jouw opdrachten / onderzoeken binnen één van de projecten van SAM? Dan plannen we snel een startdatum met elkaar en: Welkom!

Heb je nog een vraag? Neem contact op met de balie.

Wij hopen je snel te zien!

Balie

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982