Baklava en Poezie in het Evertshuis bracht diverse bevolkingsgroepen tot elkaar!

Op 8 juni jongsleden organiseerde Het Eversthuis en stichting SAM een gratis proeverij van zoete Arabische hapjes en poëzie van Mohammed Saeed Abeed Allal. Meer dan honderd bezoekers hebben gesmuld van de kookkunsten van Syrisch-Nederlandse inwoners en geluisterd naar de prachtige poëzie van Mohammed Saeed.

Ook werd een boekje met 12 van zijn gedichten, of zoals Mohammed zelf zegt ‘zijn gedachten’ uitgereikt aan iedere bezoeker. Mohammed voelde zich gevleid door het de komst van zoveel bezoekers en is trots dat de hapjes maar ook zijn poëzie ervoor hebben gezorgd dat diverse culturen elkaar hebben ontmoet. Hij hoopt dan ook dat dit het begin is van meer verbinding tussen de diverse bevolkingsgroepen in Bodegraven-Reeuwijk.

Achtergrond Mohammed Saeed
Mohammed Saeed Abeed Allal is van Palestijnse afkomst. Hij werd geboren in 1959 in Aleppo, Syrië. Vervolgens vestigde hij zich in Latakia en studeerde af in Handel. In 2017 Vluchtte hij met zijn gezin naar Nederland. Mohammed schrijft van jongs af aan gedichten omdat het schrijven de enige manier voor hem bleek te zijn om zijn gevoelens uit te drukken.

Mohammed schrijft over gebeurtenissen uit zijn leven maar ook over vrouwen en de liefde. Ook in Nederland blijft hij iedere dag dichten over de mooie maar soms ook opmerkelijke dingen die hij tegen komt in Nederland. Met zijn gedichten lukt het hem om medevluchtelingen op zachtzinnige en kunstzinnige manier mee te nemen in de mooie dingen van het bestaan.

Het boekje is voorzien van mooie foto’s uit Bodegraven-Reeuwijk , gemaakt door Dirk van den Blink, die het dagelijkse bestaan illustreren.

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982