Beeldbellen? 7 leuke ideeën

Elkaar ontmoeten blijft met de huidige maatregelen lastig. Wel zijn er mogelijkheden om tóch met elkaar in contact te blijven. Bijvoorbeeld via beeldbellen, onder andere via: WhatsApp, Facetime, Skype, Zoom en Jitsi. Wil je méér dan alleen praten en elkaar zien? Misschien heb jij iets aan de onderstaande ideeën.

Leren hoe je kan beeldbellen?
Beeldbellen met een maatje of een goede bekende is leuk. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Als je het ingewikkeld vindt kan je op eigen gelegenheid de e-learning ‘beeldbellen met je maatje’ doorlopen. Deze vind je op de website van Vrijwilligersacademie Online.

7 ideeën op een rij

  1. Als je samen zou willen breien, probeer dan te breien terwijl je aan het beeldbellen bent en laat aan elkaar zien wat je maakt.
  2. Als je samen zou willen wandelen, zoek dan samen op een website naar een geschikte wandeling bijvoorbeeld op wandelzoekpagina. Je kunt dan misschien door je scherm te delen samen een geschikte wandeling uitzoeken.
  3. Als je samen een kruiswoordpuzzel wilt maken, kijk eens op deze websites:
  4. Puzzelsite.nl of Denksport.nl en ga samen puzzelen met scherm delen.
  5. Als je samen een legpuzzel wilt maken, kijk bijvoorbeeld eens naar deze websites: JSpussles.com of Jigidi.com of Jigsawplanet.com en ga samen puzzelen met scherm delen.
  6. Als je de ander een filmpje op Youtube wilt laten zien of een stukje muziek van bijvoorbeeld Spotify wilt laten horen, deel dat dan via schermdelen of share screen.
  7. Willen jullie samen een film zien? Probeer dan eens via deze app een film of documentaire of serie gratis op te zoeken en samen te kijken: Filmrise of via NPO Start. Of als een van jullie een abonnement heeft op Netflix of HBO dan kunnen jullie samen kijken via Schermdelen of Share Screen of Presenteren.
  8. Bezoek je graag samen een museum? Probeer dan eens online een museum te bezoeken. Kijk hier welke musea in Nederland online te bezoeken zijn: dagjeweg.nl of bezoek een buitenlands museum online via deze site. En met ‘Scherm delen’, ‘Share screen’ of ‘Presenteren’ kun je dit dan samen doen.

Op de hoogte blijven van initiatieven in coronatijd?
Kijk op www.samwelzijn.nl/samenvoorelkaar 

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982