Herhalingscursus reanimatie en AED, BIJ SAM

Het wijkteam Bodegraven-Zuid heeft vorig jaar drie avonden georganiseerd om inwoners een cursus reanimatie en AED te laten volgen. Dit jaar organiseert het wijkteam een herhalingscursus.

De reanimatiecursus zal dit jaar plaatsvinden in de nieuwe activiteitenruimte Bij SAM te Rijngaarde 1, in Bodegraven. De cursus wordt gegeven door de ambulanceverpleegkundige Peter Raaijmakers. Hij is een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Cursus Reanimatie en AED
In de reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Je weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand.

Wat leer je bij een reanimatiecursus?
hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan als eerste doet
hoe je moet reanimeren en in welk tempo
hoe je een AED aansluit en bedient

Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED.

Wie mag een reanimatiecursus volgen?
Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatiecursus. Het is wel belangrijk dat je voldoende uithoudingsvermogen hebt, omdat reanimeren inspannend is.

De cursisten die vorig jaar de cursus gevolgd hebben zijn als eerste benaderd. Er zijn daarom slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmeldingen zullen op volgorde van binnenkomst behandeld worden.

Wanneer en waar?
Dinsdag 19 november, donderdag 21 november of maandag 2 december 19:30 uur activiteitenruimte: ‘Bij SAM,’ Rijngaarde 1 in Bodegraven. De cursus duurt circa 2,5 uur.

Kosten en aanmelden
De kosten zijn 10 euro. Aanmelden kan door een mail te sturen naar rina.hampel@live.nl vermeld in de mail je naam, adres, telefoonnummer en uiteraard je voorkeursdatum.

 

 

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982