In gesprek met Jaap en Heleen Feenstra

Normaal gesproken zorgen SAM vrijwilligers voor heel wat reuring in Bodegraven-Reeuwijk. Zij zijn actief, creatief en zorgen voor veel mooie impulsen in de wijk. Toen de corona periode aanbrak moest het plotseling allemaal anders en kwam er veel stil te liggen. Hoe ervaren SAM vrijwilligers deze bijzondere periode? Wij waren benieuwd en gingen, op afstand, bij ze langs. Elke week plaatsen wij twee nieuwe verhalen, hieronder lees je het verhaal van: Jaap en Heleen Feenstra.

Jaap en Heleen halen kracht uit echt contact maken, ook als dat digitaal is. In deze corona tijd doen ze dat dan ook veelvuldig. ‘’Het blijkt juist in deze tijd hoe belangrijk contact is,’’  zegt Jaap. Heleen vindt het fijn om contacten met mensen in de “ papierwinkel” te hebben en Jaap heeft SAM geholpen door te bellen met Mantelzorgers. In die gesprekken vroeg Jaap of de mantelzorgers hun situatie aan konden, of dat ze extra hulp en ondersteuning nodig hadden. Dit bel contact werd enorm gewaardeerd, ook als de  mensen verder niets nodig hadden.

De afgelopen tijd gingen Jaap en Heleen veel fietsen. Met het heerlijke weer geeft dat een heerlijk gevoel van vrijheid. Drinken en de bammetjes gaan mee. Maar zeker ook het fototoestel want Jaap houdt enorm van fotograferen!

Benieuwd naar meer verhalen? Het volgende verhaal verschijnt maandag 20 juli om 09.00 uur op onze website.

    Contact

    Rijngaarde 1
    2411 EV Bodegraven
    KvK 41172496
    NL39 RABO 0308881982