Nationaal jaar van de vrijwilliger

2021 is het jaar van de vrijwillige inzet! Daarom organiseert de SAM vrijwilligerscentrale samen met Graficelly van september t/m december 2021 een campagne. Deze campagne staat volledig in het teken van alle vrijwilligers(organisaties) binnen de gemeente Bodegraven Reeuwijk! En zal zich zowel richten op het aantrekken van nieuwe vrijwilligers als het in het zonnetje zetten van huidige vrijwilligers.

Doen jullie mee?

De campagne is nog in ontwikkeling. Houdt deze pagina in de gaten om hiervan op de hoogte te blijven.

 START – Puzzel (aanmelden niet meer mogelijk)

In september verschijnt er een paginagrootte vrijwilligerspuzzel in de krant! Hierin is met logo’s een leuke, maar enigszins ingewikkelde puzzel gemaakt. Alle lezers van de Kijk op Bodegraven Reeuwijk kunnen mee puzzelen en.. de winnaar krijgt een prijs. Daarnaast hopen we natuurlijk dat vrijwilligersorganisaties hier ook een ‘prijs’ aan overhouden in de vorm van nieuwe vrijwilligers.

We hebben niet zomaar gekozen voor een puzzel om mee te starten. Hiervoor hebben wij gekozen omdat het in werkelijkheid ook een puzzel is om alle vrijwilligersklussen rond te krijgen.

DOORLOPEND – Interviews (zowel schriftelijk als video)

Ook leuk! Speciaal voor het jaar van de vrijwilliger gaan de SAM Vrijwilligerscentrale en Kijk op Bodegraven Reeuwijk op pad om vrijwilligers binnen onze gemeente te interviewen. In sommige gevallen nemen we de camera mee en word er een video gemaakt van het interview. In andere gevallen verschijn het artikel in de krant. Het doel hiervan is om een huidige vrijwilliger in het zonnetje te zetten én om met hun verhalen nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

Voor deze interviews benaderen wij zelf een aantal organisaties, maar via onderstaande link kan je ook zelf iemand aanmelden die wij mogen benaderen! Meld jezelf of een andere vrijwilliger aan via: https://forms.gle/iabK88Px8cDxQsrB6

EINDE – Vrijwilligersevent 7 december

Aan het einde van het jaar organiseert de SAM Vrijwilligerscentrale het Bo-Re vrijwilligersevent. Dit event is leuk voor zowel huidige als nieuwe vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers kunnen zonder ergens aan vast te zitten kennismaken met verschillende soorten vrijwilligerswerk. Tegelijkertijd is er voor huidige vrijwilligers een aanbod van diverse workshops is. Welke zowel leuk als leerzaam zijn.

Opzoek naar vrijwilligerswerk? Klik HIER voor de actuele vrijwilligersvacatures.

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982