Sam staat voor je klaar!

Misschien komt, of kunt u het huis niet uit en heeft u hulp nodig bij het doen van boodschappen. Wellicht komt u wel uw huis uit, voor bijvoorbeeld een korte wandeling, maar mist u het sociale contact. Er zijn meerdere initiatieven waar u aan kunt kloppen met uw hulpvraag, maar welke is de juiste? SAM begrijpt dat het lastig is de juiste weg te vinden binnen de hoeveelheid initiatieven die zijn ontstaan rondom het corona virus. Daarom kunt u met SAM bellen en/of mailen wanneer u niet weet waar u met uw vraag heen moet.

Op verschillende vlakken bieden mensen, bewonersinitiatieven, organisaties en kerken hulp. Zo wordt er praktische hulp geboden op het gebied van boodschappen, de hond uitlaten en noodzakelijke ritten naar het ziekenhuis. Ook worden maaltijden aangeboden en kunnen mensen met klein budget voor voedingsmiddelen om hulp vragen. Degenen die zijn of haar sociale contact drastisch ziet verminderen kunnen zelf bellen naar één van de initiatieven, of kunnen vragen om gebeld te worden via weer een ander initiatief. Daarnaast is deze periode niet eenvoudig voor mensen met kinderen in huis, dus zijn extra tools of plekken waar men terecht kan met hulpvragen fijn. En die zijn er! Dit is nog maar een klein aantal voorbeelden, want ook voor vervoer, kerkdiensten, mensen met psychische kwetsbaarheid en voor de mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal zijn er mogelijkheden.

SAM bundelt de initiatieven in een overzicht, overlegt met verschillende organisaties en houdt nauwlettend in de gaten wat er speelt. Wilt u weten waar u met uw hulpvraag terecht kunt? Bel met SAM op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur of stuur een mail naar info@samwelzijn.nl. SAM kijkt met u mee en verwijst u door naar de juiste plek.

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982