Vrijwilligersaward on tour!

In december nam de SAM Vrijwilligerscentrale de award (prijs) voor vrijwilliger van het jaar 2022 in ontvangst. Deze prijs gaat nu ‘op reis’ langs vrijwilligersorganisatie. De hele maand februari staat hij bij Stichting Kom mee Eten.

Deze award is bedoeld voor alle vrijwilligers die actief zijn binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, omdat wat vrijwilligers doen niet met elkaar te vergelijken is en vrijwilligers stuk voor stuk waardevol en onmisbaar zijn. De vrijwilligerscentrale kwam al snel kwam tot de conclusie – met input van vrijwilligers – dat de award niet op één plek zou moeten blijven staan, maar op tourbeurt van organisatie naar organisatie zou moeten gaan, zodat de award écht bij vrijwilligers terecht komt. Maandelijks kunnen mensen nu organisaties nomineren en via de sociale media van de SAM Vrijwilligerscentrale stemmen op welke organisatie zij vinden dat de vrijwilligersaward de daaropvolgende maand verdiend. Inmiddels heeft de award voor de maand februari zijn tweede plekje gekregen bij Stichting Kom Mee Eten.

Met behulp van wel 17 vrijwilligers kookt Asha Bruinsma-Soedhoe iedere doordeweekse dag een heerlijke, gezonde warme maaltijd. Zij zetten zich in voor ouderen die niet in hun eentje thuis willen eten of die niet meer voor zichzelf kunnen koken en wel behoefte hebben aan goede en verse maaltijd met leuk gezelschap. Iedere dag een heel karwei, want er wordt een driegangen maaltijd bereid en geserveerd. Maar daar draaien de vrijwilligers hun hand niet voor om. Als je hen vraagt waarom zij dit vrijwilligerswerk zo graag doen, antwoorden ze unaniem: “Voor de lach op het gezicht van de ouderen!” aangevuld door “het is zo dankbaar om te doen”. Niet voor niets dat zij door de mensen die mee hebben gestemd op sociale media zijn verkozen tot de vrijwilligers van de maand februari!

Klik HIER om de andere winnaars te bekijken 

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982