Workshops

Voor wie? Iedereen die vrijwilligerswerk doet!
Hoe laat? De workshops zijn tussen 11.00u en 15.00u. De tijden staan per workshop aangegeven.

De hele dag door kan je meedoen aan verschillende workshops. Om zeker te zijn van jouw deelname aan een workshop kan je je vooraf aanmelden. Aanmelden kan vanaf maandag 8 augustus. 

Aanmelden 11.00u Bloemstukjes maken
Aanmelden 11.00u Veiliger online
Aanmelden 11.30u Levensverhaal ophalen bij ouderen
Aanmelden 13.30u Hoe werkt de gemeente?
Aanmelden 14.00u Bloemstukjes maken
Aanmelden 14.00u Werkklas persberichten schrijven
Aanmelden 15.00u Werkklas Social Media
Aanmelden 15.00u Reanimatie met AED

Reanimatie met AED

Starttijd: 15.00u
Aanmelden: klik HIER

Workshop reanimatie met AED: Kennismaken met de basisvaardigheden voor reanimatie met AED. We behandelen kort de theorie zorgen voor veiligheid, het beoordelen van het slachtoffer, alarmeren en hoe te handelen. Daarna gaan we oefenen op de pop met gebruik van de AED. Deze workshop wordt gegeven door het Rode Kruis Bodegraven.

Hoe werkt de gemeente?

Starttijd: 13.30u
Aanmelden: klik
HIER

Heb je wel eens met de gemeente te maken? Kan de gemeente iets voor jou of je organisatie betekenen? Hoe zit ’t met subsidies, vergunningen, vrijwilligersverzekering?

In deze workshop geven we je een inkijkje hoe de gemeente is georganiseerd en hoe het achter de schermen werkt. Heeft de gemeente een vrijwilligersbeleid? Wanneer is een onderwerp ‘ambtelijk’ en wanneer spreek je over ‘politieke keuzes’. Van welke diensten van de gemeente kun je als vrijwilligersorganisatie mogelijk gebruik maken? Waar vind je informatie.

Als je zelf ook met de gemeente te maken hebt, kun je misschien iets over je ervaring vertellen.

Bloemstukjes maken

Starttijd: 11.00u en 14.00u
Aanmelden: 11:00u klik
HIER 14:00u klik HIER 

Doe mee aan deze creatieve workshop en maakt een leuk bloemstukje dat je na afloop mee naar huis neemt! Gezelligheid is gegarandeerd en er is volop gelegenheid om ook andere vrijwilligers te ontmoeten.

Veiliger online

Starttijd: 11.00u
Aanmelden: klik
HIER

Vorig jaar werden meer dan drie miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime. Hoe komt dat en hoe kun je dat voorkomen? Tijdens deze laagdrempelige en interessante sessie vertelt Christian Verhoeve (maker van de website www.onlineslim.nl) over de nieuwste trucs van hackers waar de meeste mensen in trappen. De sessie is interactief, met veel voorbeelden uit de praktijk en er komen veel vragen aan bod. Hoe onthoud je bijvoorbeeld tientallen verschillende wachtwoorden? Waarom mag je niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites gebruiken? Trap je in een vals Whatsapp bericht? Hoe herken je de betere nep mails? Sturen hackers ook fysieke brieven? Kan een wifi-deurbel of een beveiligingscamera toegang geven tot alles op je laptop? Hoe herken je kwaadaardige apps? Hoe bescherm je je organisatie tegen hackers? Wat doen ze met gestolen identiteiten? En wat kun je het beste doen om je computer te beveiligen als je helemaal niet technisch bent?

Levensverhaal ophalen bij ouderen

Starttijd: 11.30u
Aanmelden: klik
HIER

Veel ouderen hebben er behoefte aan om terug te kijken op hun leven en erover te vertellen. Er is vaak veel, heel veel gebeurd in een mensenleven en er zijn talloze herinneringen. Je zou er een boek over kunnen schrijven, wordt weleens gezegd. Sommige herinneringen en verhalen zijn nooit eerder gedeeld, bijna vergeten. Of worden juist uit en ten treure herhaald aan de naaste familieleden, waardoor er niet meer naar geluisterd wordt. Het kan ouderen helpen om ze even uit hun huidige (soms minder fijne) situatie te halen door eens ander gespreksonderwerp aan te snijden en wat herinneringen op te halen. Zo haal je mensen terug naar een periode waarin ze zich prettig en vertrouwd voelden en wordt de huidige situatie even als minder zwaar ervaren.

Maar hoe doe je dat?
Er zijn wat hulpmiddelen om het leven van iemand als het ware in kaart te brengen door te praten over verschillende onderwerpen uit iemands leven. Je kunt een (herinneringen-) levensboek maken, maar ook gewoon een leuk gesprek houden aan de hand van kaarten en/of foto’s. Het is ook voor een vrijwilliger erg leuk om te doen. In de workshop krijg je als vrijwilliger wat meer informatie en tools om hier mee aan de slag te gaan.

Werkklas Social Media

Starttijd: 15.00u
Aanmelden: klik
HIER
Meenemen: een laptop (als je deze hebt)

Superhandig dat Facebook en Instagram, maar het kost zoveel tijd.

Tijdens deze werkklas ga je zelf aan de slag met Sociale media onder begeleiding van een medewerker van Graficelly.

Werkklas persbericht schrijven

Starttijd: 14.00u
Aanmelden: klik
HIER 

De lokale media zijn essentieel voor lokale verenigingen. Maar hoe kom je in de krant? En vooral: hoe schrijf je een persbericht dat ook daadwerkelijk effect oplevert?

Tijdens deze werkklas ga je zelf aan de slag met het schrijven van persberichten, onder begeleiding van een medewerker van de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk.

Timetable vrijwilligersevent Bodegraven-Reeuwijk

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982