Zo gaat dat in het Huis van Alles!

Loop binnen bij het brei- en haakcafé in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug en proef de gezellige sfeer. Een groep vrouwen komt daar wekelijks bij elkaar om mooie werkjes te maken, van truitjes tot pannenlappen, voornamelijk voor het goede doel.

Het brei- en haakcafé is geen gesloten groep. Juist verre van. Iedereen is welkom om mee te doen en mee te praten. Zo vertelt een gastvrouw “Ik zag jou”, knikkend naar de breiende vrouw naast haar, “een aantal weken geleden zoekend door het gebouw lopen, je kwam voor de bibliotheek. Deze zit in het zelfde pand als het Huis van Alles” legt ze uit “maar de bibliotheek was gesloten. Toen heb ik je er bij gevraagd en een kopje thee voor je ingeschonken”. De breiende vrouw reageert “Dat klopt! Sindsdien kom ik hier elke week, wat erg fijn is want ik woon pas net in Reeuwijk”.

Naast nieuwe bezoekers van het Huis van Alles, verwelkomd het brei- en haakcafé ook alle huidige bezoekers en vrijwilligers op een hartelijke manier. Wat nu extra fijn is wegens het uitvallen van een aantal activiteiten door de situatie rondom het coronavirus. Zo vertelt een andere vrouw aan de tafel “normaal ben ik kookvrijwilliger, maar de kookgroep gaat nu niet door. Toen vroeg iemand of ik mee wilde doen aan het brei- en haakcafé. Ik had al lang niet meer gehaakt, maar ben hier alweer voor de tweede keer. Ik voel mij hier thuis”.

Deze gastvrijheid is één van de redenen waar het Huis van Alles voor bedoeld is. Iedereen mag zich hier welkom voelen, nieuwe contacten opdoen en hun verhaal vertellen.

 

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982