Een ochtend bij Kids en Koffie

Wat een mooie ochtend hadden we met de vrouwen en kinderen van Kids en Koffie in het Huis van Alles Bodegraven!

Vrouwen, kinderen en vrijwilligers ontmoeten elkaar in het huis van alles Bodegraven. De kinderen spelen onder begeleiding van vrijwilligers.

Om 09.30 uur komt Buurtsportcoach Vivian van Sport en Welzijn (SenW) binnen om een halfuur te bewegen. Vivian vertelt: “het is mooi om te zien hoe je de vrouwen sprongen ziet maken met hun conditie! En dat met maar 30 minuten per week!”

Daarna is het tijd voor koffie en thee en gaan wij, vrijwilligers en de vrouwen, met elkaar aan de slag met de Nederlandse taal. In groepjes gaan we uit een. Vandaag zijn we aan de slag gegaan met woordenkaartjes.

Een vrijwilliger neemt de leiding in een groepje dames welke bestaat uit 5 verschillende culturen. Er wordt serieus met elkaar geleerd en geoefend. Ook veel gelachen, zeker als ik wat woorden in het Arabisch na probeer te zeggen!

Als mooie afsluiter zei één van de vrouwen: “Het mooie aan Nederland is dat je met de hele wereld aan culturen bij elkaar kunt wonen en we kunnen allemaal goed met elkaar overweg! Uiteindelijk zijn we allemaal mensen.” En zo is dat!

Meer SAM nieuws? Klik hier!

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982