In gesprek met Carla Oosterwijk

Normaal gesproken zorgen SAM vrijwilligers voor heel wat reuring in Bodegraven-Reeuwijk. Zij zijn actief, creatief en zorgen voor veel mooie impulsen in de wijk. Toen de corona periode aanbrak moest het plotseling allemaal anders en kwam er veel stil te liggen. Hoe ervaren SAM vrijwilligers deze bijzondere periode? Wij waren benieuwd en gingen, op afstand, bij ze langs. Elke week plaatsen wij twee nieuwe verhalen, hieronder lees je het verhaal van: Carla Oosterwijk.

Kookwassen, knippen, plooien, strijken en stikken zo heeft Carla inmiddels al tientallen mondkapjes genaaid. Normaal als veldinterviewer voor het Centraal Bureau van de Statistiek is zij veel op pad. Nu is zij meer thuis. Stil zitten doet ze echter weinig. Creatief dat ze is recycled ze oude niet meer op te lappen katoenen kleding of doeken en tovert deze om tot mondkapjes voor mensen in en buiten het dorp. Dit doet zij met veel enthousiasme. Zelfs zo veel dat haar 37 jaar oude naaimachine het ineens begaf. Gelukkig kon ze als vrijwilliger bij het repair cafe de naaimachine daar lenen. En inmiddels naait ze dan ook weer vrolijk door.
Terwijl we in gesprek zijn kijkt Carla ineens zorgelijk. Haar passie voor natuur en het behoud ervan laat haar afvragen waar al die miljoenen wegwerphandschoenen en mondkapjes terecht komen. ‘’Met mijn hobby hoop ik dan ook vooral een duurzame bijdrage te kunnen leveren aan onze huidige situatie.’’

Benieuwd naar meer verhalen? Het volgende verhaal verschijnt vrijdag 3 juli om 09.00 uur op onze website.

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982