In gesprek met Hennie de Klepper en Alie Vonk

Normaal gesproken zorgen SAM vrijwilligers voor heel wat reuring in Bodegraven-Reeuwijk. Zij zijn actief, creatief en zorgen voor veel mooie impulsen in de wijk. Toen de corona periode aanbrak moest het plotseling allemaal anders en kwam er veel stil te liggen. Hoe ervaren SAM vrijwilligers deze bijzondere periode? Wij waren benieuwd en gingen, op afstand, bij ze langs. Elke week plaatsen wij twee nieuwe verhalen, hieronder lees je het verhaal van: Hennie de Klepper en Alie Vonk.

Als ik aan kom bij Hennie haar huis is haar zus Alie er ook. Een verrassing, want normaal gesproken is Alie bezet op de woesdagmiddag omdat ze dan vrijwilligerswerk doet bij de dagopvang op Rijngaarde. ‘’Nu ligt het echter stil en dat is best jammer,’’ vertelt Alie.
Hennie was net een aantal weken betrokken bij de seniorensoos, toen de Corona crisis kwam. Na jaren met kinderen te hebben gewerkt te, besloot Hennie het over een andere boeg te gooien. Ze lacht terwijl ze zegt. ‘’Gek hoe het dan kan lopen, he.’’ Maar hoewel ze staat te popelen om zich hiervoor in te zetten, licht ook haar vrijwilligerswerk even plat.
Gelukkig hebben ze elkaar. Elke week gaan ze wandelen. Dat doen ze al jaren en dat doen ze nu ook nog. Alie op dokters advies en Hennie gewoon omdat ze het fijn vind. Het is even dat moment waarop we kunnen kletsen en als ‘echte’ zussen de dag met elkaar kunnen bespreken.

Benieuwd naar meer verhalen? Het volgende verhaal verschijnt vrijdag 31 juli om 09.00 uur op onze website.

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982