In gesprek met Hillie Rodenburg

Normaal gesproken zorgen SAM vrijwilligers voor heel wat reuring in Bodegraven-Reeuwijk. Zij zijn actief, creatief en zorgen voor veel mooie impulsen in de wijk. Toen de corona periode aanbrak moest het plotseling allemaal anders en kwam er veel stil te liggen. Hoe ervaren SAM vrijwilligers deze bijzondere periode? Wij waren benieuwd en gingen, op afstand, bij ze langs. Elke week plaatsen wij twee nieuwe verhalen, hieronder lees je het verhaal van: Hillie Rodenburg.

Zelf wil ze niet op de foto. Maar haar kleindochter maakte een mooie muurtekening voor haar. “Kom maar langs en als ik thuis ben, ben ik thuis” zegt ze door de telefoon. Iets voor vijven op dinsdagmiddag kom ik bij haar huis. De krijttekening is er nog – gelukkig regende het weinig de afgelopen dagen. Ook Hillie is thuis, ze ziet me al vanuit het keukenraam.

We raken al snel in gesprek. Via SAM is zij twee jaar geleden met twee andere vrouwen in contact gekomen. Nu twee jaar later gaan ze af en toe fietsen. Bijvoorbeeld bij het Reeuwijkse Hout, zo vertelt Hillie. En terwijl we daar staan te kletsen begint Hillie te stralen. Enthousiast vertelt ze dat ze nu ook Telefoonmaatje is voor een mevrouw. “Mooi he, hoe dat dan kan lopen,” zegt ze.

Op het bordje schrijft ze dat de liefde van haar kinderen en kleinkinderen haar kracht geeft. “En een glaasje rosé op zijn tijd”, schrijft ze er lachend bij.

Benieuwd naar meer verhalen? Het volgende verhaal verschijnt maandag 27 juli om 09.00 uur op onze website.

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982