In gesprek met Sjaak Voorn

Normaal gesproken zorgen SAM vrijwilligers voor heel wat reuring in Bodegraven-Reeuwijk. Zij zijn actief, creatief en zorgen voor veel mooie impulsen in de wijk. Toen de corona periode aanbrak moest het plotseling allemaal anders en kwam er veel stil te liggen. Hoe ervaren SAM vrijwilligers deze bijzondere periode? Wij waren benieuwd en gingen, op afstand, bij ze langs. Elke week plaatsen wij twee nieuwe verhalen, hieronder lees je het verhaal van: Sjaak Voorn.

Terwijl ik de voordeur van Sjaak benader wordt ik verwelkomt door een prachtige tuin en terwijl ik aanbel, een stap naar achter doe en wacht tot er wordt open gedaan neem ik de tuin even in mij op. Sjaak verschijnt al snel in de deuropening en lacht me tegemoet. Hij wil het liefst meteen op de foto maar ik geef aan dat, dat zo wel komt. Eerst ben ik benieuwd naar hoe het met hem gaat.
Sjaak vertelt dat het goed gaat, maar dat het leven nu wel erg rustig is. Hij mist het contact met mensen want praten en goed luisteren is iets wat hij altijd al deed én ook graag doet.
Als het gaat over waar hij zijn kracht vandaan haalt, wordt het toch ook even stil. ‘’Poeh, dat is nog best een lastige vraag.’’ Eerst komt er een filosofische Sjaak tevoorschijn die zegt: het goede overheerst het kwade. Al snel voegt hij eraan toe, ‘’het gevoel dat ik mij betekenisvol kan inzetten, dat geeft toch een goed gevoel, dat moet ik zeggen.’’

Benieuwd naar meer verhalen? Het volgende verhaal verschijnt vrijdag 24 juli om 09.00 uur op onze website.

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982