Jongerenwerk

Het jongerenwerk van SAM zet zich in voor jeugd en jongeren tussen de 10 en 24 jaar in alle kernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Waar

Je kan ons overal tegen komen, dus in de buurt, op school, in het Huis van Alles, in jongerencentrum De Zon, op sportveldjes, bij Cheers en alle andere plekken waar jongeren komen.

Wat

De jongerenwerkers organiseren samen met jongeren activiteiten. Maken ontmoeting mogelijk en helpen je individueel op weg bij vragen en uitdagingen.

Hoezo jongerenwerk

Je wilt niet altijd thuis zitten, maar juist nieuwe dingen uitproberen. Je bent aan het veranderen naar meer volwassen en dus wil je meer zelfstandigheid (soms tot ergernis van je ouders). Je maakt nieuwe vrienden, leert nieuwe dingen kennen en experimenteert er op los. Er verandert dus een hoop in je leven en tegelijkertijd wordt er ook nog eens veel van je verwacht. Je mag je meer verantwoordelijk gedragen, de goede (studie)keuzes maken, je gaat werken en met dat verdiende geld ook nog eens verantwoordelijk om leren gaan.

Veel dingen zelf uitproberen, maar van huis uit wordt ook van je verwacht sommige dingen juist niet uit te proberen. Waar ligt de grens? Waar sta jij voor? Wie ben jij? Wie wil je worden? Hoe ga je dat bereiken?

Het zijn nogal wat vragen. Logisch dus dat je misschien soms even vastloopt. Jongerenwerkers helpen je graag op weg richting een goed sociaal netwerk, leuke vrijetijdsbesteding en het krijgen van toekomstperspectief. We kunnen je advies geven en ondersteuning bieden als jij dat wilt. We komen voor jou op en kijken samen hoe jij jouw talenten het beste kunnen inzetten.

Contact maken

We zijn niet moeilijk te benaderen, vinden niks gek en willen over alles meedenken en helpen om goeie dingen mogelijk te maken. Gewoon wat kletsen op de bank in het jongerencentrum, buiten op straat of op een andere ontmoetingsplek. En als je hulp nodig hebt, dan gaan we graag wat verder met jou persoonlijk in gesprek.
Ons bellen of  WhatsAppen kan natuurlijk ook als dit makkelijker voor je is.

Drifa Bakkali

Sociaal Makelaar en jongerenwerker

mantelzorgondersteuning / jongerenwerk

Dietmar Warnders

Jongerenwerker

jongerenwerk

Dennis Baars

Jongerenwerker

jongerenwerk

Activiteiten

Het jongerencentrum De Zon in Bodegraven is een belangrijke ontmoetingsplek voor jongeren. Hier kan je tijdens de inloopavonden binnen lopen om met vrienden te chillen of te gamen. Er zijn PS4 consoles, een tafeltennis, een tafelvoetbal en andere dingen om te doen. Beetje tv kijken kan, er is gratis internet en er zijn natuurlijk hele leuke jongerenwerkers aanwezig.

Je kunt in de wintermaanden lekker warm binnen zitten en hier (bijna) alles doen wat je wilt. Ontdek jouw talenten, maak je ambities bespreekbaar en maak er samen werk van. Er is bijvoorbeeld een mega vette dj installatie om mee aan de slag te gaan.

Liever alleen met meiden onder elkaar, dat kan ook!

In De Zon en op andere plekken in de gemeente organiseren we geregeld jongerenactiviteiten en geven we info over thema’s zoals over gamen, vuurwerk, seks, drugs en alcohol. In de weekenden zijn er regelmatig jamsessies, avondjes rond de bar, feesten en evenementen die veelal door jongeren zelf georganiseerd worden. Check voor activiteiten onze sociale media!

Plan of idee

Ben jij jong en bruis je van de ideeën? Heb je een talent? Hou jij van organiseren? Ben jij de toekomstige VIP DJ? Zoek je een leuke stageplek? Of wil je als vrijwilliger aan de slag? Dan zijn wij op zoek naar jou! En neem ook je vrienden mee! Dus … pitch je idee bij een jongerenwerker, geef je op als deelnemer of als vrijwilliger, stuur een mailtje, bel, of loop eens binnen bij jongerencentrum De Zon.

Dennis Baars

Jongerenwerker

jongerenwerk

Op straat

We ontmoeten graag nieuwe jongeren en zijn constant nieuwsgierig naar wat er speelt onder jongeren. We helpen om dingen te organiseren of voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld een overdekte jongeren ontmoetingsplek bij jou in de buurt, een legale graffiti muur of een zaalvoetbal toernooi. We bemiddelen voor een oplossing als er onderling problemen zijn in de groep of tussen jullie en buurtbewoners. We sturen jullie niet weg (want we zijn geen handhavers zoals de politie), maar we gaan met jullie in gesprek om te kijken wat de issues zijn en hoe we deze samen kunnen oplossen.  Er kan vaak meer dan je denkt!

Meidenwerk

Meiden willen samen met andere meiden zijn om lekker te chillen zonder jongens bijvoorbeeld. Het meidenwerk doet verschillende activiteiten en toffe workshops, zoals een ‘professionele’ fotoshoot, make-up avondjes en andere stoere meiden dingen. We delen juicy gossips, hebben het over girl stuff, waarbij jijzelf met ideeën kunt komen om iets te gaan doen. We houden ervan leuke uitje samen te ondernemen die niet of weinig kosten.

Drifa Bakkali

Sociaal Makelaar en jongerenwerker

mantelzorgondersteuning / jongerenwerk

Hulp nodig

Heb je problemen thuis, op school of ben je in aanraking geweest met de politie? Heb je schulden, zoek je een bijbaantje of een opleiding, maar weet je niet hoe je dat kan aanpakken? Heb je het gevoel dat je nergens met je problemen terecht kan? Heb je weinig vrienden of denk je dat je vrienden niet goed voor je zijn?

Je bent de enige niet, en het mooie is dat je er niet alleen voor staat. Ben je tussen de 10 en 24 jaar en woon je in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? Neem dan contact met ons op. Wij bieden individuele begeleiding aan jongeren op het gebied van; thuis, opleiding, geld, dagbesteding, justitie, huisvesting, verslaving of vrienden of andere zaken. Wij komen op voor jou en jouw belangen en kijken samen met jou welke oplossing nodig is en hoe je dat kan bereiken.

We helpen door middel van praktische ondersteuning, zo kunnen we met je mee gaan naar instanties of helpen bij het regelen van zaken. Daarnaast helpen wij jou op allerlei gebied zoals schoolkeuze en inschrijven bij een opleiding, aanvragen van studiefinanciering, hulp bij het uitzoeken van een zorgverzekering, vragen voor de belastingdienst etc. Alles is bespreekbaar wat voor jou belangrijk is en nee, niemand hoeft het verder te weten zolang het binnen de wet blijft.

Drifa Bakkali

Sociaal Makelaar en jongerenwerker

mantelzorgondersteuning / jongerenwerk

Dietmar Warnders

Jongerenwerker

jongerenwerk

Samenwerking

We werken samen met de gemeente, CJG, scholen, ouders, politie, Halt en andere organisaties om jongeren te ondersteunen bij leuke initiatieven, vragen, problemen en ander gedoe waarbij een jongere wel wat hulp kan gebruiken. Wij staan in de samenwerking altijd voor het belang van jongeren en naast jongeren. We delen geen persoonlijke informatie zonder dat jij dit weet.

Drifa Bakkali

Sociaal Makelaar en jongerenwerker

mantelzorgondersteuning / jongerenwerk

Dietmar Warnders

Jongerenwerker

jongerenwerk

Dennis Baars

Jongerenwerker

jongerenwerk

Contact

Rijngaarde 1
2411 EV Bodegraven
KvK 41172496
NL39 RABO 0308881982